Friday, 23 December 2011

ANTARA CINTA DAN CITA II

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarkatu. Hikhok , Salam 1 malaysia . Lame dah x update status .HAHA
padahal baru rabu lepas aku update.org gila biasa ahhh . Hee :] Glup glup glup . Sementara tunggu Cita He's Beautiful semalem aku pun terRajin menyelak nyelak majalah GenQ . tau ker majalh apa weih? Taktau .? Gilo ahhh terok benooooow. Sinie nak tnjuk .

Yang niee ahhh majalah GenQ .aku ambek punn dari sinie tapi tktau ahh
Edisi kebrapa punya ,. Heeee:]

Okayy. Tajuk Besawwww [ANTARA CINTA DAN CITA II ]

paham semua ? Seprti yang anda semua tahu kan kan budek budek zaman sekarng alahaiiiii becinta sana sini
Sorang punn tkcukup rase aku .Ditanya sebab mengapa bercinta >?Jawapan yng selalu diberikan -dah sama II suka nak buadd canne . Betul keww sama II suka ?pdahal belakang makwe pakwe masing msing .
main kayu lapan dan sebagainya .Wahai permpuan lelki seklain janganlah jadi bnagang yang teramat sngat hoii. Kau pasti keee gf/bf kau syg kauu sngat sngat ,aku buken pakar motivasi kan kan ?so meh sinie bace kisah yang sedang menular dalem diri seorang peljar atau seorang remaja belasan tahun yang sedang memberontak jiwanya , Skemaaaa .__.

Okayy . mesti keliru kan Cinta nak Cita cita punn nak . Arghhhh . last last dua dua tak dapet ,HAHAH
okayyy .Starttt cerita :----->

*Bayangkan: Andainya seseorang yang dikasihi memberi sebatang pensil untuk diasahkan , sudah tentu kita melakukannnya segera dengan sepenuh tenaga walaupun kita sedang letih bermain bola jaring , andainya seseorang yang dicintai meminta kita datng berjumpa dengannya di kedai basikal, sudah pasti kita akan pergi dengan pantas walaupun kita sedang mencuci mangkuk di dapur , andainya seseorang yang dirindui mengharapkan hadiah jam tangan berjenama terkenal , pasti kita mencarinya di kompleks beli belah walaupun kita terpaksa memecahkan tabung yang sudah lama disimpan .

Percayalah seseorang itu akan melakukan segalanya seandainya perasaan cinta dan sayang sudah bersemadi di dalam Jiwanya , hingga snggup membelah badai ,menongkah arus ,mencantas ribut dan memagar beliung demi menuanikan tanggungjawab sebagai seorang kekasih .

1-->MENYATU JIWA DENGAN AMANAH

                                   
Kata II diatas adalah penghubung kepada tanggungjawab yang dipercayakn .Jadi, apa yang dapat disimpulakn di sini adalah jika cinta itu ada dalam diri ,maka kita rela berbuat apa sahaja demi menjaga cinta kita itu .Itulah dipanggil memlihara dan perbuatan memeliahra itu adalah amanah .Dari sudut psikologi,perasaan cinta itu membuatkan timbulnya rasa percaya dan kasih yang akhirnya menerbitkan tanggungjawab atau amanah dalam percintaan . Simboliknya ,. perasaan cinta itu mrangkumi pelbagai aspek .Maka kita satukan perasaan cinta itu dan kita jadikannya asas atau tiang untuk kita berpaut ,.
*Apakah tiangnya ?Tianngnya dalah cinta kepada Islam .daripada cinta yang kukuh itu engan izin Allah s.w.t
kita dapat memelihara kesemua amnaah sepanjang hayat kita di dunai ini .

2---->AMANAH SEBAGAI SIMBOL CINTA

di atas sglanya ,peliharalah amanah kita sebgai seorang Org Islammyg sebenar dgan menjaga solat .Usahlah mengabaikannya jika kita cinta kepada islam . ingatlah amanh memelihara solat itu nnti menjadi persoaln utama di alam barzakh kelak dan ia menjadi simbol cinta kta trhadap Allah s.w.t  ."katakanlah aku beriamn kepada Allah dan kemudiannya beristiqamah lah kamu  "

Sudah baca renung renungkan dan selmat beramal . Okleyyy . bye bye . Aja Aja hwaiting .
P/s :REsult PMR kureng membernagsangkan . Nvermind . SPM is more important right >?Hikhok -.-

                                                               

Thanks Dude !

No comments:

Post a Comment